dilluns, 21 de juny del 2010

Pluja i vent

Sortida no prevista el dissabte, ja que a primera hora de la tarda una pluja intensa queia a la zona de Calonge i no tenia pinta de parar, així que inici de tarda de relax, assegut còmodament veien com plou, mandrejant amb la tele de fons. Finalment a les 6 de la tarda deixa de ploure i sembla que el cel s’obre, així que ràpidament em preparo per sortir i muntanya a munt.

Inicio la pujada cap el coll de la Ganga i al cap de uns dos km la pluja torna a començar, comença suau plou constant però amb poca intensitat, de manera que em mullo però no massa, la temperatura molt agradable, així que segueixo pujant amb la música que fa l’aigua al caure sobre els arbres i la vegetació, no s’escolta res mes.

Al cap d’una mica en arribar al coll de la Ganga deixa de ploure i agafo la direcció del puig d’Arques, durant la pujada a estones plou, d’altres no. Pujo molt be, tranquil però a bon ritme, la Niner EMD escala molt be. Passat Sant Cebrià dels Alls agafo el camí que va a sortir a l’altre pista que baixa a Calonge, sembla net, es divertit aquell corriol, així que començo a fer-lo i efectivament l’han netejat, el que passa es que és molt estret i no paro d’anar tocant la vegetació que l’envolta, el que fa que quedi ben xop. En sortir a la pista, enfilo capa dalt un altre cop fins arribar al Puig d’Arques que volto per darrera per provar de pujar per el camí de a peu per on vàrem pujar el dimecres amb en Xavi, he de posar un peu però puc seguir pujant.

Faig la foto de rigor i comença a ploure, em poso el paravents i busco les ulleres, que descobreixo he perdut pujant, de ben segur al corriol, ja que les duia penjades quan l’he fet, així que agafo direcció a Sant Cebrià dels Alls per tornar a fer el corriol i al cap de poca estona ja he recuperat les ulleres.

Continuo fins a la pista i cap a baix, que plou i força, de manera que la sortida no serà molt llarga, però el temps desaconsella continuar, s’ha enfosquit bastant i no tinc massa bona visibilitat. Al final 21km i +664m , està clar que si es vol rodar el diumenge tampoc està malament.

La del diumenge no ha estat, aquest matí un vent ferotge bufava sense parar, la temperatura era baixa i no em donava gens de seguretat entrar al bosc, castigat per les nevades fa uns mesos amb aquell vent, sovint trobem noves branques i arbres caiguts, tampoc cal tentar mes del compte la sort.

1 comentari:

  1. Bona sortida encara que sigui curta i plovent, la questió es anar sortint, no parar.

    Ja s'han de tenir ganes de pujar la EMD al mirador,l'escala d'accés no és que sigui la millor, al menys per baixar-la, home, ja ho veig, l'intenció era baixar-la amb la EMD, que varés poder???.

    O tot plegat es un muntatge, avui en dia es pot fer de tot, es clar si se'n sap.

    Ens esperen un parell de setmanes més tranquiles, de ben segur que els kms al fianl de mes baixaran i en picat però és el que hi ha i de vegades s'ha d'acceptar de bon grat, tot té la seva recompensa.

    ResponElimina