dilluns, 9 de gener del 2012

Resum 2011


Un cop passat l’any, a vegades es difícil fer una valoració de si aquest ha estat el que volíem que estes o no. De fet pel que fa al tema bike no hi havia cap objectiu fixat com a gran repte ni cap fita que fos especialment exigent o diferent del que fem normalment, per tant no podia haver-hi decepció si es continuava amb el que es venia fent fins ara.
Únicament em vaig fixar un repte, el de fer més de 5000km sobre la bike i be aquest si que l’he aconseguit.
La resta han estat sortides i més sortides, algunes més transcendents que d’altres però en el fons sortides.
A títol de resum faré un resum del que he anat fent.

Gener: 483km +11696 de desnivell
Primera sortida de l’any el dia 1, iniciar l’any pedalant està be, molt be. En aquesta sortida vaig veure realment la primera Santacruz Tallboy. La meva i la d’en Xavi ja feia mesos que estaven encarregades, però no arribaven mai.
A mitjans de gener arriba la Tallboy, que bé Tallboy

Febrer: 291km +6990 de desnivell
Decidit anar a fer els Pedals del Cister en tres etapes amb els companys, primera sortida de l’any més de un dia.

Mentre feia aquest vídeo  vaig tenir una bona caiguda que em va causar la fissura a la costella i que em va tenir unes 3 setmanes aturat i que va obligar a modificar les dates de la Pedals del Cister.


Uns molt bons companys van esperar a que estes be per poder pedalar plegats.
Manteniment per a totes les bikes, en especial per la Maverick que rep uns rodaments nous i una revisió de suspensions per un servei oficial amb un resultat excelent.

Març: 580km +11608 de desnivell
Res d’especial, moltes sortides, entre elles la clàssica de Sant Jordi Desvalls on m’ho passo be i faig una volta força ràpida pel que acostumo a fer. La Tallboy es la meva companya de ruta.
Aquest més serveix per preparar una mica la propera pedalada a terres Tarragonines.

Abril: 635km +14906 de desnivell
Fem els Pedals del Cister en tres etapes, en total surten 224km y 5336 de desnivell positiu. Ho hem passat molt be. Aquest vídeo n’és un resum. 

Tot seguit fem la sortida a la que ens conviden els companys de Terrassa, pedalant per Sant Llorenç del Munt i l’Obac, una sortida on ho passem d’allò més be pedalant per una zona diferent i fantàstica.

Maig: 602km +14132 de desnivell
Començo a preparar la Tramunbike, ho faig mentre participo amb l’organització a fer algun vídeo.
Els companys de Terrassa ens tornen la visita i passem un matí llarg pedalant amb una temperatura molt elevada per l’època. També passem una bona estona asseguts a taula, no tot és bike.

Juny: 124km +4225 de desnivell
Fem una tentativa de pujar al Puigmal, però una jornada inusualment freda per la tendència de temperatures que estava fent ens fa abandonar la pujada abans d’arribar al pas dels lladres. El vent i el fred ens demostren que cal ser molt prudent en determinades situacions, sempre millor una retirada a temps que un problema major.

Faig la meva primera participació a la Tramunbike amb un resultat nefast per a mi: fractura de radi i cúbit. Cirurgia, una placa i uns quants cargols em deixen fora de circulació durant un temps. 

Juliol: 0km +0 de desnivell
Segueixo fora de combat, ara però començo a rodar amb el Bkool tot i el braç immobilitzat. Costa molt i la motivació és baixa, però es el que hi ha.

Agost: 267km +5976 de desnivell
Sortida de la Ibis Mojo SL, finalment em vaig decidir a vendre i s’ha venut.

 Al cap d’uns dies entra la Yeti ASR-SL, així que passo d’una bike de 140 a una de 100.

Cap a finals de mes començo a pedalar mica a mica, uns primers dies difícils i plens de pors davant d’una nova caiguda, per sort tot va be

Setembre: 362km +7962 de desnivell
Tot va cap a millor, pedalo mellor cada dia que passa i el braç es va recuperant mica a mica. Com cada any fem la sortida pel Cap de Creus convidats per en Lluís, una sortida que cal mantenir, tant per la ruta com per la companyia.

Octubre: 592km +14648 de desnivell
Fem la segona sortida de l’any de mes de un dia, en aquest cas els Tracks dels volcans. Aquesta ruta és exigent a nivell físic i tècnic però finalitzem la volta sense cap problema important, exceptuant el arribar molt tard el segon dia ja que ho fem ben entrada la nit.

Novembre: 363km +8205 de desnivell
Un mes plujós, de totes maneres les sortides es van fent ara aquí ara allà. En una sortida de dia sencer entre setmana comença a parlar-se del que serà el projecte 2012 i en el que ara ja estem embarcats.

Desembre: 582km +12022 de desnivell
Un mes interessant ja que amb el disposar del pont fem la primera etapa de la transpyr 2011 per tal de poder avaluar-ne la duresa. Una experiència interessant, gairebé tant com el fer la cursa per parelles amb en Pepe on un excés de confiança fa que quedi fos nomes iniciar la cursa per la pallissa que ens donem en l’aproximació.
Centrem el tema projecte 2012 i es dona el senyal de sortida, les inscripcions ja estan fetes per tant el repte 2012 ja està servit.

Resum
Total pedalat sobre la bike real totalitzat per el GPS 4.886km i + 112.369 metres de desnivell als que cal sumar 355km que he fet amb el Bkool sobrepassant així els 5000km que tenia com a objectiu a principis d’any.

No està gens malament si es te en compte que aquest any m’he lesionat dues vegades i que entre l’una i l’altre he estat gairebé tres mesos parat.

Pel que fa a tot el que he fet n’estic satisfet, tant per lo be que ho he passat com pel que he compartit amb els companys que ha estat molt, espero que el 2012 en cap cas sigui pijor.

2 comentaris:

  1. Esta clar que el 2011 ha estat un Excel.lent any al damunt de les btt's, llàstima del greu accident que et va tenir aturat pràcticament uns 3 mesos.

    Un any d'una estrena mes sonada que l'altre, em refereixo a la TallBoy, una 29er que per a mi es tot un referent per les 29ou de doble suspensió. La recentment estrena de la Yeti, sense treure cap mèrit, n'es també, però potser no tant. Dos al 2011, difícil o no d'igualar al 2012, mai no es pot dir no.

    Es pot treure la conclusió d'una 600 quilòmetres al mes, un promig molt Alt per les nostres aspiracions, ara potser menys.

    Bones sensacions al damunt de les btt's, potser la recuperació no ha estat del tot lo satisfactòria que un hagués volgut però es el que te a vegades la medicina.

    Jo particularment no tinc el total dels quilòmetres fets, molts cops el Garmin no el porto,molts, el Cateye fa la seva funció, per no dir les vegades que no porto res, les sortides es pot dir que les se de memòria, tot i això, buscare a veure que en puc treure.

    Un any amb dues sortides de tres dies, bones sortides, bons records, una sortida de tast per saber el que ens espera i una que recordare que millor tenir seny i no aventurarse en el que podia haver acabat malament.

    Bons vídeos, potser haurem de tornar a fer servir la GoPro, de fet ahir vaig posar a carregar les piles, coincidència.

    Sens dubte, uns bons números, el 2012, fàcilment superables.

    ResponElimina
  2. En veure els vídeos jo també vaig pensar que calia tornar a fer servir les cameres i enregistrar el que fem, és un molt bon record.
    Complicat veig aquest any una estrena doble de bike, al menys ara per ara.
    Coincideixo amb tu que al 2012 es més que probable que les xifres es superin ampliament. Tambe es superaran les nits fora de casa per pedalar, no molt ampliament però segur que si!!

    ResponElimina