dimecres, 11 de gener del 2012

Iniciant el 2012



Ja tornem a tenir un any nou, un any per estrenar i en el que tenim nous projectes i molts de dies per davant per tal de pedalar i passar-ho be.

He començat l’any força tocat físicament, no acabo d’anar tot lo be que caldria i això fa que les ganes de sortir algun dia no hagin estat les millors.

De fet això és el que va fer que el primer dia de l’any no sortís a pedalar, però ja un cop normalitzada la cosa i millorats els estats d’ànims he començat l’any força be.

En la primera setmana he fet un total de 122km i 2000 metres de desnivell positiu en un total de 3 sortides, una amb en Miquel i en Ricard, una jo sol i la darrera amb en Marcos.

El dissabte per primer cop en el que portem de hivern he sortit equipat per el fred, el primer dia vaig sortir a -2ºC una temperatura considerablement freda. En aquesta ocasió exceptuant els mitjons i els guants, tot el vestuari era Sportful, en concret el model Anakonda tant per els pantalons com la jaqueta i una samarreta tèrmica també Sportful Second Skin. Els mitjons eren de llana merino que venia Ibis cycles i els guants de la casa Gore.

Només durant els minuts inicials i fins que el cos va agafar temperatura vaig notar una mica de fresca, un cop superat aquest moment la resta perfecte, únicament una mica de fredor als dits de les mans mentre rodava per les zones més ràpides a velocitats de més de 20 km/h

La sortida del diumenge va ser d’estrena total i vaig provar el que havien portat els reis, així que vaig utilitzar la samarreta tèrmica X-bionic i la jaqueta Assos IJ.Bonka6 tallat Mille. La vaig acompanyar amb els pantalons Assos LL.607.5 campeonissimo els mitjons en aquest cas uns Sportful de llana merino i els mateixos guants Gore que el dia anterior.
La Tallboy i la Air9 a la font dels Gossos el diumenge
La temperatura de sortida fregant els cero graus, en aquesta ocasió no tinc fred ni en els minuts inicials, sempre estic be, de fet un cop el cos s’escalfa tot i que tant la tèrmica com la jaqueta disposen de sistemes termoreguladors que eviten que la suor aparegui, estic calent com un torronet, gairebé massa calent. En iniciar l’ascensió, la inversió tèrmica fa que a mida que pugem la temperatura augmenti, i la capacitat reguladora de les peces de roba no és suficient, el que m’obliga a descordar la jaqueta per anar regulant la temperatura.
Al baixar es nota com el tractament que evita l’entrada d’aire funciona be i el cos es manté calent. La comoditat de tot el conjunt és perfecte, es poden estar moltes hores a sobre la bici sense que en cap moment la roba molesti o sigui incòmode. La qualitat del material Assos es impecable, la seva estètica deixant de banda les preferències personals de cada un és fàcilment identificable, Assos és Assos.

En les dues sortides vaig utilitzar també com a primícia les Oakley Radar amb vidre foto-cromàtic. Les ulleres son molt còmodes, no molesten en absolut. La visió és excel·lent i de moment en cap cas ha estat perceptible el canvi de clar a fosc o al revés, sempre he trobat que el nivell de filtratge era correcte. La protecció del ull és molt efectiva, ni tant sols a alta velocitat entre gens d’aire que molesti, de fet a mi si l’aire és fred acostumen a plorar-me els ulls i de moment cap problema.

 Avui primera sortida de dimecres a Bordils. Aquest cop en Miquel no podia venir i en principi sortíem en Xavi i jo, però en el lloc on ens trobem amb en Miquel ens esperaven l’Enric i en Xavi, el darrer era el primer cop que venia a pedalar un dimecres.
Inici de la sortida direcció a La Pera fent tota una sèrie de pistes i corriols d’allò més distrets, d’aquests que mica en mica van fent feina a les cames. Direcció a Madremanya més tard per pujar fent un bucle pel costat esquerra de la carretera que puja als Àngels, pista cap a Sant Martí Vell per desviar-nos per fer la baixada del Pagés (millor que pujar-la), Torna a pujar cap a quatre camins, direcció a Can Valldemia, baixada direcció a Sant Martí Vell, però desviant-nos a l’esquerra cap a Joià passant pel cementiri.
Allà ens hem separat dels dos companys, ja que ells anaven cal a Celrà i nosaltres cap a Bordils.
En total han sortit 35,9 km +962 de desnivell en 2:20 a una mitjana de 15,4km/h

1 comentari:

  1. Un bon inici d'any, més si es té en compte els regals que han caigut, unes Oakley, X-Bionic i Assos, una jaqueta que amb una HH manega curta en tindries prou, renoi, més que un regal.

    Ara, un cop estiguis ja recuperat del tot amb les sessions de fisio, les sensacions s'ha d'esperar que siguin molt millors, tot i que ja ho són, millors però.

    Un any, esperem, millor que el 2.011 que tot i els accidents ja va ser un bon any.

    ResponElimina