dissabte, 14 de gener del 2012

Dissabte profitós


Ahir no va haver-hi sortida nocturna, ja que ni jo ni en Marcos, el meu company habitual en aquest tipus de sortida podíem. El Diumenge ja el teníem ocupat per compromisos que res tenen a veure amb la bici i tampoc es podria sortir, així que vàrem decidir sortir a pedalar el dissabte al matí plegats.

Més tard una conversa amb en Xavi va obrir més opcions, ja que proposava anar a rodar per la zona de Colomers, Sant Jordi desvalls,... una zona que no te desnivells importants, però que és un trencacames constant pujant i baixant sense parar.

Així que aquest mati ens hem trobat a Bordils en Marcos en Xavi i jo a les 9 del matí amb una temperatura de 0,5ºC i una glaçada considerable per tot arreu.

Avui teníem dues bikes de cada, es a dir dues dobles, dues 29er i dues Santacruz. Això traduït es que hi havia una Niner Air9, una Santacruz Blur i una Santacruz Tallboy.

Inici de recorregut direcció a Flaça amb una mica de fred fins que vas agafant el ritme, un cop a Flaça la primera pujadeta ja ens treu la fred. Agafem direcció a Sant Llorenç de les Arenes, que voltem per sobre fent uns trams de línia molt interessant mentre ens dirigim cap a Colomers. Travessem el Ter per la passera que hi ha a Colomers i enfilem un seguit de corriols molt divertits i ens anem acostant a Valldavià, d’allà cap a Pins i cap a Camallera per poder travessar be la via del tren.

Anem alternant pista i corriol, i més pista i més corriol. En aquest punt començo a trobar-me força estrany pel que fa a sensacions a les cervicals i l’espatlla esquerra. Sembla que les manipulacions d’ahir per part de la fisio es deixen notar avui, així que  en alguns punts afluixo una mica el ritme per no perdre el que es va treballar ahir.

Mica en mica ens anem acostant a Sant Jordi Desvalls, ara els quilòmetres ja es deixen notar a les cames, en portem més de 40 i les pujades, tot i no ser res de l’altre mon s’han d’agafar a un ritme més suau.
Anem cap a Sobrànigues i travessem el Ter, enfilem cap a Flaça i de Flaça a Bordils.

En total hem fet 49km i 954 metres de desnivell positiu en 2:50 el que fa una mitjana de 17.4km/h. Cal tenir en compte que la cota màxima ha estat de 150mts, el que ja dona una idea de com era de trencacames el recorregut. 

El ritme ha estat bo, de fet per mi ha estat ràpid, podia ser-ho més, però no molt per el meu estat. En qualsevol cas ha estat una bona pedalada.

1 comentari:

  1. Tal i com dius, un dissabte profitós, ja sigui pel quilometratge i també pel puja-baixa que hi ha a la zona, que en certs casos t'exigeixen.

    Crec que es fa de tot, planer per rodar ràpid, pujades curtes i amb exigencia i baixades sense complicacions, encara que les primeres de la zona de Foixà no són del tot fàcils.

    El que també està clar és que les dues primeres setmanes del planning d'entrenament són a fer punyetes, al menys per a mi.
    Veig difícil de cumplir-lo si no fem el que em comentat a la sortida encara que també ens costarà decidir-nos.

    ResponElimina