dijous, 25 de març del 2010

29” = 2 x 9

Si, encara que sembli que no pugui ser, 29” es 2 x 9 o al menys en el meu cas i pel que fa a la combinació de plats i pinyons, ara per ara la Niner EMD de 29” es el que munta.

Tal com ja vaig anunciar les escollides han estat les Rotor 3D amb plats Qring 40/27. Tal i com va demanar en Xavi les he pesades i les bieles tenen un pes de 560gr, els plats 95gr i la caixa de coixinets 101gr el que fa un total de 756gr el conjunt sencer que no està gens malament.

Es important dir que la gent de Rotor no fallen ni un gram del pes que diuen que tenen els seus productes, està be dir la veritat.

En la mateixa operació, també he substituït el cassette per un de nou, he triat un Shimano XT M779 11-34, ja que prestacions preu mantenen un equilibri interessant. Igualment he aprofitat per també posar-hi una cadena nova, be de fet es pràcticament obligat si no es vol fer malbé el nou material, la cadena es una Shimano XT HG93 9V.

Al desmuntar part del material de la NIner per poder vendre la Heckler muntada, he substituït els shifters XT per uns shifters XTR, canvi de fundes i cables ( els cables ja venen muntats amb el shifters), de manera que la transmissió ha quedat tota nova, ja que tant el canvi, que es un Shimano XTR, i el desviador, un Shimano XT eren nous, estrenats amb el muntatge de la Niner.

Un altre millora a la bike ha estat la substitució de les tanques ràpides de les rodes American Clasic per unes tanques de titani KCNC. Aquest darrer canvi ha alleugerit la bike en 52gr cosa que a priori sembla gairebé impossible amb una peça tant petita.

La bike amb el muntatge final te un pes de 9,700kg, un pes que jo trobo mes que acceptable i que em fa ser propietari d’una bike de menys de 10Kg que està molt be partint d’un quadre d’alumini.

1 comentari:

  1. El pes per ser una 29 er amb 2x9, es un bon pes, encara que aquest es pot millorar i de fet s'ha de millorar, al menys em de poder treure'n uns 200 gr. menys amb uns petits canvis, com ara el seint i la tija, llavors si la cosa funciona es poden substituir les rodes AM de 1.600 gr segons ells, ja que jo no les vaig pesar per unes ZTR Race o 355 amb uns "bujes" Tune King Kong, llavors la millora en el pes es rebaixa en uns 300 gr, per un preus de 650 € que tampoc està gens malament per unes rodes de qualitat.
    I quan tornis a bescanviar el cassette, per 109€ un XTR rebaixes uns 60 gr.

    Per tant si fessis totes aquestes millores pots rebaixar la EMD fins a 9,2 kg, llavors es pot parlar de que tenim una rigida competitiva.

    Tal i com et comentava ahit els CB Ti surten a 149€, rebaixant els 266 gr dels SL a 230gr.

    Es pot arribar a la conclusió i de fet ja ho tenim asumit que amb molts euros es poden fer moltes virgueries, però també tenim molt clar que tenim una afició a un esport i que de fet és la nostra única afició per tant de tant en tant, algun detallet ens el podem permetre, només faltaria, per això treballem, a part d'altres coses.

    ResponElimina