dimarts, 30 de març del 2010

Mica en mica s’omple la pica

Dons això es que estic fent, mirant d’omplir la pica, però la pica que he d’emplenar es la de fer quilòmetres quans mes millor.

Ara mateix fa 4 dies que volto amb la 29 i amb el 2x9, no han estat molts de quilòmetres, ja que en total en sumen 82, així que una mitjana de poc mes de 20km per volta i un total de 1832 mts de desnivell +.

No es molt, al menys a mi no m’ho sembla però a vegades també va be anar una temporada tranquil i així anar millorant estant descansat.

Aquest mes de març entre viatges, refredats i neu ha estat de poc pedalar, ara amb el canvi d’hora caldrà començar a posar fil a l’agulla i fer cada setmana mes km.

Els dos darrers dies he pedalat amb l’Aleix a ritme suau, no perquè ell no pogués anar mes ràpid, si no per que la idea era pedalar baix de pulsacions. Avui ens ha acompanyat en Ricard i també hem estat vigilant el pulsòmetre per treballar en una zona baixa.

No sé si donarà resultats, mica en mica ho veurem, o això espero. Ara aquests dies de festa caldrà aprofitar-los el millor possible.

4 comentaris:

  1. Això és bó.

    Quan més pedalis més gaunayaràs amb el tema de pulsacions, ara també es clar que sempre anar a un ritme molt baix no significa que aquestes es mantinguin baixes.

    Per cert, i quin és el llindà baix?

    Crec necessari fer una proba d'esforç on et donin els teus límits de treballs ja cadascú es diferent i si un dia vols sortir i em dius avui anirem baixos i per tú són 140 bpm, per mi ja es treballar a un 80%, per tant baix, baix no ho serà, per mi baix es anar a 110 bpm cosa que per tú potser ja no existeix.

    I en Ricard ja tu el mateix ritme cardiac que tú?, potser anava massa descansat.

    Jo crec que més que treballar a freqüencia baixa haurem d'anar a buscar una cadencia baixa, a lo millor ens serveix per algo el sensor de cadencia, llavors sí que tothom treballarà al mateix ritme, al menys de pedalada.

    ResponElimina
  2. Ja ho tinc clar que cal afinar i molt dins d’un entrenament.

    El bpm estaven entre 120/150 (planer/pujada), està clar que en Ricard i jo tenim un ritme diferent, en aquesta zona hi ha una diferència de uns 3-5 bpm, rodant mes ràpid, que es el que fem normalment entre 7/10 bpm.

    La idea es de no anar sempre ràpid, es a dir sortir a rodar a ritme suau, i així que fer km i no desgastar gens o quasi gens.

    Caldrà trobar qui ens pugui fer un pla d’entrenament adaptat, saps on podem anar?

    De totes maneres el que compta per a mi es el fet de passar-ho be, si a sobre podem millorar (que podem) millor.

    ResponElimina
  3. Em sembla molt que si vols millorar en aquest aspecte ttos els plans d'entrenament per tal d'agafar un ritme, per tal d'agafar una periodicitat a les teves pulsacions i per saber on ets, són plans d'entrenament destinats a carretera, de fet fixat que excepte alguns CRACKS, la majoria entrenen diariament en sesions de sortides de carretera on poden marcar un ritme i aquest el mantenen, nosaltres si ho trasladem a la muntanya no crec que siguem capaços de fer-ho, o potser si.

    A lo millor ens hem de vendre una MTB per bescanviar-la per una ROAD, o bé adaptar-la a ROAD, total una pinyonera nova, plats i neumatics.

    Es podria probar.

    Ja buscaré "particulars trainers", encara que la majoria combinen sesions de ciclisme amb sesions de musculació i sesions de electroestimulació ( COMPEX o d'altres ).

    Lo millor i per deixar-nos de romanços es fer el que fem ara, sortir i sortir quan podem i ens deixin, la nostra edat ja no ens permetrà fer moltes virgueries, millorar si però tot té el seu límit, el que crec que seria bé és fer sortides més llargues, per això ara ja ve el bon temps i més hores de claror, aqui, crec jo és on s'agafa ritme i es fan cames.

    Si al final i anem, als Tracks del Diable ens possarà les coses al seu lloc i podrem comprovar que no sóm ni molt menys "supers", si no que sóm de sucre i 70 km i 2.500 m + diaris ens faran el que fa un café al sucre, tant a mi com a tú i com els que vinguin, si no recorda l'experiencia del 2.006, que ens serveixi d'escarment i sensa preses, i si es necessari parar a menjar un entrepà per tornar a seguir a un ritme bó.

    Que poca feina hi ha que fer.
    Per cert com està el material "nazi"?.
    I per que no vé avui el Ricard a pedalar?
    29er or 26.?

    ResponElimina
  4. Quasi d'acord amb tot.

    Ep, que jo de feina en tinc!!

    El material be a poc a poc, si faig cas del track del transportista encara es a Alemanya, espero que no!!!!

    Ara faig la gestió per en Ricard

    Avui jo crec que toca 29, hem de fer que el crack es queixi una mica, no?

    ResponElimina