diumenge, 28 de novembre del 2010

Rodes per nens grans

Unes rodes noves sempre son una joguina amb la que passar-hi una estona, de totes maneres el primer es triar la mida, en el meu cas com la imatge ensenya son de 29 polçades, que rar, no?


Cal que els pneumàtics es posin sobre alguna mena de suport per tal de que es mantinguin al seu lloc i quedin ben rodonets, el millor que hi ha son les llandes, que les fan amb aquest propòsit. Per primer cop seré el propietari d'unes llandes de aquesta marca. espero que donin el resultat esperat.




Per fer-ho voltar i no ser menys soroll`s que en Ricard quan fa servir la seva intense, un eixos de la casa Hope, en concret el model Pro2. Es ben cert que el soroll dels trinquets es ben particular. 




Per fer que tot plegat quedi en un un sol conjunt el raids hi jugen un paper important, aquestes rodes estan muntades amb uns Sapim D-Light.


Fins aquí el pes de les rodes es queda en 754gr. la davantera i en 880gr la del darrera ja amb  la seva cinta tubeless i la vàlvula. el que deixa el conjunt en 1634gr.




En aquesta ocassió la transmissió es la Sram XX de 10 velocitats, la pinyonera es espectacular per la seva construcció i pel seu pes que en la versió 11-36 es queda en 212gr.


 Els discs de fre de 185 per ambdues rodes, tot i que inicialment s'havia previst 185 al davant i 160 al darrera. Discs flotants que recorden els Hope. El pes es queda en 135gr. cada un. La nota curiosa es que porten una advertència de que no es pot fer conducció agressiva, només XC. A veure si ara no podrem correr a les baixades!!



El conjunt de pinyonera i disc tot muntat te com a resultat aquesta imatge.



Finalment les rodes senceres muntades amb els seus corresponents pneumàtics queden així


 el Continental Race King en mesura de 2,2 es queda en un pes de 660gr. i el WTB Prowler SL 2,1 en 715gr.
Un cop muntades, el conjunt de rodes amb tots els components es queden en un pes de 3491gr. que es si no fallen els numeros una mica mes de un terç del que pesarà la bici sencera.

1 comentari:

  1. Això sí que són un "pedazo" rodes.

    Crec que lo millor és no afegir comentaris, l'explicació és més que impactant i les imatges ja ho diuen tot.

    Si es presentessin en una revista haurien posat unes roket ron de neumàtics per tal d'aconseguir un pes extraordinari, es clar que això només serveix per fer les curses i nosaltres no busquem això, fiabilitat i durabilitat és el lema a seguir.

    Enhora bona pel muntatge, unes rodes que duraran, s'haurà de veure el resultat dels Sapim, per la resta, llanda i bujes no en tinc cap dubte,per cert ja en tens de recanvis d'aquests raids?

    Es evident que calen unes tanques lleugeres, tipus Tune ( crec que ja tenen a punt la tanca per eix de 15 mm combinada amb la 135 mm del darrera), Carbon-Ti..., ara ja s'ha de mirar de rascar grams d'on digui.

    ResponElimina