dissabte, 16 de febrer del 2013

Sortides 29er


Dies de bike els que van passant, alguns més intensos que d’altres, però sempre pedalant.
Fa ja setmanes que per norma mai baixo de tres sortides a la setmana i que en molts de casos son quatre i alguns fins i tot cinc.
Ara les sortides exceptuant casos concrets no acostumen a passar del 40km i si son nocturnes moltes vegades es queden entre els 20 o 30 km.
El desnivell de les mateixes depèn de la sortida, però per norma ronden els 1000, tot i que normalment son menys que més, aquest és un del temes a millorar. La durada de les sortides està entre dues i tres hores, així que és fàcil que cada setmana passi 10 hores o més sobre la bici.

Vaig alternant les sortides entre la Tallboy i la Highball i de tant en tant faig alguna sortida amb la Highball SS. Tret de quan faig servir la SS que cal tenir més o menys clar quin és el circuit a realitzar, les altres dues les alterno sense cap motiu concret. Es cert però que si estic més cansat o si l’esquena em molesta l’escollida es la Tallboy, ja que la comoditat comparat amb les altres no te color. Ara sempre sortint amb roda de 29 exceptuant si es fa alguna sortida carretera, però ja mai en 26, de fet ja nomes em queda la meva antiga Cannondale.

El perfil de la ruta

Una pausa de pocs minuts als Metges

A destacar hi ha la sortida que vàrem far fa ja uns dies el divendres, on en Xavi en Miquel i jo varem aprofitar el dia de carnesoltes per a molts per sortir a pedalar ja jornada sencera.
Varem passar el dia voltant per les Gavarres, pedalant en total 6 hores que ens varen permetre realitzar un recorregut de 80km amb un desnivell de més de 2200 metres positius. La sortida va estar d’allò més be, ja que no hi havia rumb fix i anàvem improvisant mentre pedalàvem. Un bon dinar a Sant Sadurní de l’Heura i a seguir pedalant.  Feia molt de temps que no pedalava 6 hores en un sol dia i tant o més que no feia un desnivell de més de 2000 metres. Tret d’algun moment on les forces no em permetien seguir el ritme que portaven els meus companys la sortida va anar d’allò més be.

Un altre sortida a destacar ha estat la primera sortida que he fet en grup amb la SS. Érem en Josep Mª, en Xavi i jo, els tres amb bikes SS i amb forca rígida.
El guia d’aquesta sortida va estar en Josep Mª que ens va portar per la zona del Celrer on varem fer-nos un fart de pujar i baixar en un entrellat de corriols divertits i en alguns casos exigents o molt exigents.
Aquesta ha estat la sortida més llarga que he fet amb la SS, segons el meu GPS la cosa es va quedar en 43km i 1012 metres de desnivell positiu a una mitjana de 14,3km/h.
El grupet de les SS
El fet de que la resta de companys vagin amb SS ajuda a mantenir un ritme similar en els planers o pujades amb poc pendent. Les pujades exigents i les baixades, com sempre cada un al seu rotllo segons les forces que queden disponibles.

Ara tocarà anar incrementant el quilometratge i el desnivell, cosa que serà possible a mida que el dia sigui més llarg.
El més important per el moment es que seguim pedalant ! 

3 comentaris:

  1. No sé si tocarà incrementar quilometratge i desnivell, jo de moment ja estic bé on estic, tampoc tinc res a la vista per tal de fer animalades.

    Seguim pedalant, que ja és molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que tu ja en fas molt de tot !! Jo si no miro de fer una mica més no milloro i em queda molt per fer.

      En cap cas s'ha de fer animalades, però dins els límits raonables (molt raonables) miraré de fer una petita millora

      Elimina