dissabte, 16 de febrer del 2013

Northwave Celsius GTX

Una de les coses que més em desagraden d’anar en bici és passar fred, especialment als peus i a les mans. Està clar que al cos també, però aquesta part normalment queda sempre més protegida i son les extremitats les que acaben patint les inclemències del temps.

Pel que fa als peus fa ja uns anys que vaig decidir que no es pot utilitzar la mateixa sabata per l’estiu i per l’ hivern i vaig decidr comprar-me unes Northwave Celsius. Això va ser el 2005 i en aquells moments aquella era una de les millors sabates de hivern per anar amb bicicleta. Incorporava teixit Goretex que a banda de protegir del fred i permetre una bona transpiració les feia impermeables.

La veritat es que en aquell moment vaig notar-hi un canvi molt gran i vaig passar a tenir els peus molt més calents del que els tenia fins el moment en les sortides de hivern.
Desprès de molts Km encara son funcionals tot i el desgast
No se quant quilòmetres haure fet amb elles, però segur que son molts. Puc assegurar que molts d’ells en condicions dures de fang i aigua i això està clar que passa factura. Es per això que 8 anys més tard cal donar relleu al calçat, ja que si be encara son funcionals, algunes de les seves propietats ja no son ni de bon tros les que eren.

Així, satisfet amb la marca i el seu rendiment vaig anar a comprar unes noves sabates de hivern. Un cop a la botiga vaig estar mirant les Northwave Celsius GTX i les Sidi Diablo, les dues de tipus botí i amb recobriment de goretex.
Després de provar-les vaig decidir-me per les Northwave, ja que en rigidesa eren molt semblants a les SIDI i son més gruixudes pel que fa al recobriment, per tant més calentes.
Ler Northwave Celsius GTX
De fet les noves Celsius GTX no son les equivalents a les meves velles sabates, ja que en la gamma actual serien les Gran Canion 2 GTX.

Les diferències principals amb les meves anteriors sabates d’hivern, es que aquestes tenen una orientació més XC, per això incorporen una sola dura reforçada amb carboni en comptes de una sola de plàstic de tipus Vibram que permet caminar còmodament si és necessari .
Una sola que permet caminar molt be

Sola rígida molt més XC
La tanca també és diferent, en comptes de cordons i un velcro, les Celsius GTX incorporen un sistema amb una mena de cinta i un accessori de tancament ràpid. La canya del botí ara és molt més estreta, el que evita l’entrada de pedretes, una cosa força freqüent si rodes per llocs on hi ha sauló. Les Celsius GTX tanca una mena de neoprè amb dos velcros quedant perfectament tancades evitant l’entrada d’aire, pedres i qualsevol altre cosa.
Les velles i les noves, a veure si duren el mateix
Després de fer-hi tres sortides he de dir que son molt còmodes, i que es nota molt l’augment de rigidesa de la sola. Amb aquesta sola mai notes gens el pedal ni la cala, cosa que amb les antigues si notaves les dues coses tot i que no arribava a ser molest.

La protecció pel fred és millor. La setmana passada vàrem rodar amb bici de carretera a temperatura sota cero durant més de 40km, arribant en alguns moments gairebé a -7ºC i en cap moment vaig arribar a tenir fred als peus.
D’altre banda els dies menys freds també van be i no tens sensació de calor ni et suen els peus, de manera que tenen un ús força polivalent.

Caldrà veure si la durada de les mateixes serà la mateixa que les seves predecessores, que de fet encara de ben segur que faran alguna sortida més.

1 comentari:

  1. No tinc cap dubte de que han d'anar bé, de ben segur millor que les Celsius han d'anar si no, quelcom després de 8 anys voldria dir que no ha evolucionat. Per la meva banda que també les tinc, només em queixo dels cordons i de la tira de velcro d'una d'elles on l'anella de subjecció la tinc trencada, per la resta encara funcionen.

    També tinc unes SIDI Diablo, potser si que són més rígides, potser més enfocades a carretera tot i no ser-ho però la seva funció que es que no tinguis fred als peus la fan.

    El tema està en buscar sortides on no possar els peus al terra, així no tens de preocuparte de si patinaràs o no amb la seva sola.

    ResponElimina