dilluns, 28 de maig del 2012

A un mes vista


Des de la última entrada he fet un total de 374km dels que 314 han estat amb bicicleta de muntanya.
El ritme ha baixat considerablement pel que fa al volum de kilòmetres realitzats per setmana, d’entrada per que el pla d’entrenament marca que toca fer descans i a canvi incrementar la intensitat de les sortides.

El que es ben cert es que la setmana de descans es va quedar amb 176 km i que durant la setmana les sensacions varen ser majoritàriament dolentes, ja que no tenia en cap moment un pedalar agradable, tampoc es que costés, però el pedalar no era fluid, la respiració i els batecs tampoc.

La darrera setmana han estat 198km, tots per muntanya, tots amb la Tallboy, que és la bici amb la que aniré a la Transpyr. Les sensacions millors, el pedalar al meu ritme estàndard si que és fluid, i en fer series o pujades llargues a ritme elevat, tot i que els batecs s’enfilen fins els 187 per minut, la recuperació i les sensacions després son millors que les de la setmana anterior.

Els darrers dies em pedalat forces vegades per les Guilleries buscant pujades més llargues que guardin més similitud amb el que ens trobarem a la Transpyr. No tinc costum de estar pujant la mateixa pujada durant 30 o 40 minuts sense parar de pedalar, i això serà el pa de cada dia a la Transpyr, per tant cal acostumar-se a fer-ho.
Bonics paratges durant les rutes dels darrers dies
Una cosa que m’ha sorprès, és que a les baixades llargues se’m carreguen les lumbars i les espatlles. Aquest és un punt cal treballar per tal de estar més còmodes de cara a pedalar els 8 dies seguits.

Ara cal ja anar deixant la bici a punt per la sortida. Això vol dir els pneumàtics definitius, que seran uns Racing Ralph, aquesta setmana muntaré ja el del davant per tal d’anar agafant el tacte al seu comportament i uns 10 dies abans de la sortida el del darrera.

Per la transmissió cal muntar un plat de 25 dents en comptes del de 26 que equipa actualment el XX. Va costar trobar-lo, però al final ja el tinc, és de Carbon-Ti, un plat sencer de titani específic per a les bieles XX. Pel que fa a la pinyonada substituiré el XX 11-36 actual per un de idèntic que ja he rebut, ja que tot i que el comportament de la pinyonada actual es bo no sé si aguantaria fer els km que falten fer d’entrenament més els que caldrà  fer durant la Transpyr, així que millor no córrer riscos. També tinc la cadena SRAM de 10 velocitats que es correspon per tal de muntar-la en el moment de fer la substitució complerta de la transmissió.

Fa una setmana que he muntat les banyes a la Tallboy i he de dir que mica en mica m’he anar acostumant a pedalar amb elles i crec que em seran de molta ajuda, ja que em permeten canviar de postura sobre la bike, un factor important quan cal passar-hi 8 hores al dia.

Ja he muntat el segon porta bidons i he sortit amb els dos bidons un parell de vegades. Està clar que dos bidons Tune de 750 plens augmenten 1,5kg la bicicleta, un pes que es nota sensiblement en moure la bici empenyent-la mentre camines, no així en pedalar sobre ella.
La Tallboy amb els dos portabidons
Cal canviar els cables i les fundes. Son els primers que vaig muntar i ja comencen a estar tocadets fent que els canvis no siguin tant suaus ni precisos com eren en un principi, el que és ben normal desprès de un any i mig.
Les pastilles de fre si no s’acaben abans m’esperaré a canviar-les uns setmana abans de sortir, així tindran temps per assentar-se correctament als discs de fre.

També cal una neteja a fons de la bici i un greixatge dels rodaments i link inferior per evitar fresses i garantir un bon funcionament.

A més d’això cal pedalar dia si dia també, així que es qüestió de no adormir-se i anar per feina que això ja ho tenim a tocar.

2 comentaris:

  1. Entenc que no hi ha cap més altre manera de portar el segon portabidó, bé sí , a la tija, però també sé que has de portar la bossa de les eines, l'estética queda molt malament, però si és efectiu ja n'hi ha prou.

    Ara veig que la motxilla per poca cosa servirà, aquesta però el primer día vindrà, potser buida o amb algún component de recanvi, la resta de dies ja ho veurem.

    Està clar que el vostre nivell de forma seguint el pla especific ha augmentat i molt, ara fent aquestes series guanyareu en potencia, buf com treballeu.
    Has de mirar de descansar un dia al menys, si surts dia si dia també no sé si pot arribar a ser perjudicial, tant per les cames com per la resta del cos.

    Que les banyes seran importants no ho sé, potser quan tornis serán més llargues, qui sap. El que tinc clar i crec que tú també és que et passaràs més de 8 i 9 hores al damunt de la bike, per tant com més bé millor.

    Bona adquisició, sensa cap mena de dubte del plat 25 dents de titani.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està clar que el segon bidó no te el millor lloc, però es que no hi ha moltes opcions. En aquest lloc s'embruta molt, però millor lleig i que el porti la bici que maco i portar-ho al camelback!!

      La motxilla sense aigua es un mal menor, pesa poc i permet portar alguna cosa per les emergències (un entrecot i les graelles,...)

      Mai surto tots els dies seguits, menys ara que es tracta de matxacar-se una mica, així que normalment hi ha un dia de descans entre sessions, i si enllaço miro de que les sessions siguin mes suaus una o l'altre.

      Les banyes millor que no creixin, que si no la liem!!

      Faltarà veure l'efectivitat del plat de 25 dents comparat amb el de 26, no sé si una sola dent serà un canvi notable o no.

      Enviat el correu a l'organització per aclarir dubtes, ara falta rebre respostes.

      Tic, tac, tic, tac ,...

      Elimina