dimecres, 23 d’abril del 2014

Incrementant el volum i el ritme

Mica en mica cal anar posant el llistó més amunt, i amb això es suposa que he d’anar millorant, tot i que la millora costa de poder-la valorar correctament ja que depèn en molts moments de les sensacions i aquestes no sempre son nobles i et diuen la veritat.

Amb els darrers 30 dies he sortit a pedalar 21 vegades (+ 2 de bkool que l’strava no contabilitza) i he fet 684km +17363 metres de desnivell, una xifra a la que descomptat una mica més de 100km s’assembla a la que hem de fer a l’AVSR. La diferència es que jo he tardat un mes a fer-la en 21 etapes i a Itàlia ho hauré de fer en 8 dies tot plegat.

De les 21 sortides 3 han estat fent bici de carretera i elles soles ja sumen més de 300km, així que els altres 384km son en BTT.

Les sortides que he fet en carretera pretenen anar millorant el fons per tal de poder fer amb tranquil·litat sortides llargues, tot i que darrerament he anat incrementant el ritme i deixant més de banda el rodar amb un nivell de pulsacions més baix.

Les sortides de BTT per norma son més explosives, tot i amb això, fins avui que ja he aturat el pulsòmetre per no sentir l’alarma de pulsacions altes, he anat controlant no donar més del compte a les sortides. Miro de que les sortides més intenses siguin únicament les del dimecres, així el dimecres serveix per treure una mica la pols i fer anar la màquina ràpid, i la resta el que fan és fer-la rodar i rodar per que agafi ritme, recuperi el esforços del dimecres i  s’habituï a rodar dia si dia també.

Les sortides en BTT han anat evolucionant a fer més desnivell, i de no ser així a fer pujades més exigents, es a dir a fer cada cop més allò que més em costa de fer: pujar.

Avui a la sortida de Sant Jordi amb en Xavi ja he començat a donar més del que donava, i tot i no anar a fons ja m’he esforçat més del que feia darrerament. Els resultats son que estic més cansat, que avui em sento les lumbars, un fet que feia mesos que no passava i que em mostra la necessitat de treballar aquesta zona per tal de millorar el rendiment i no patir al moment de fer la AVSR.


Aniré mirant de mantenir la progressió, de fet que ha de notar-la és en Xavi, és ell que ha de veure si el ritme dels darrers dies és o no és millor del que era.

5 comentaris:

  1. Diuen els entesos que amb 11dies de paro la forma (la que es tingui) es pert el 40º\º , jo que no he fotut res amb 20 dies i tu que no has parat amb 23, crec que seré un altre valor si em fas suar mes del conte, que de ben segur serà aixì, peeerò ja saps que no t`ho posarè facil Campio!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. no sabia el % de pèrdua de forma per els dies, llavors jo que vaig estar gairebé 3 mesos aturat després de la EE vaig quedar en forma negativa, al menys al -40%, això explica el que m'hagi costat tant.

      A veure quan tornem a pedalar plegats, i a tu ja et conec, amb un 40% menys encara apretes i de valent.

      Elimina
  2. Si em preguntes realment si el teu estat físic és bó, la meva opinió és que encara pots anar a molt més, no en el planer i en baixades, això ja es domina i molt, crec que l'agulla de paller està en les pujades, si aquestes son curtes, cop de ronyó i ja està però el problema està en quan son llargues, és on és perd més temps.

    Ahir per exemple, a una de les pujades em vaig esperar 2´, ja sé que no és molt, tampoc era un tram molt llarg, amb això no vull criticar ni molt menys, el meu ritme també és diferent i cada cop que sortim junt ja intento adaptar-me al teu, llavors ets tu el que ha d'incrementar i jo intentar seguir-te.
    Has progressat i molt., ara queden dos mesos de treball i estic segur que treballaràs per millorar, cosa que potser ja està força bé. A lo millor t'hauries de mirar amb els altres companys, no sé, en Ricard, en Marcos o inclús en JMª, jo veig que aneu "a parell", per tant el diferent sóc jo, no diré que a lo millor tinc més forma i sempre et puc veure des del davant però la meva sensació és que millores.

    Ara ens toca fer sortides amb pujades més llargues, no vol dir més dures però tenim de quedar per fer quelcom cap a la zona pirinenca on les alçades ja son properes a les alçades de la AVSR.

    Jo per la meva part, ara m'entrenaré a baixar de la mtb i fer els trams que faig a cavall de la bici, fer-los amb la mateixa a l'esquena, a verue quan aguanto.... ( 40 min és una eternitat), ei trams de pujada eh...
    Els trams de baixada, els que presenten, cada dia tinc clar que els farem a peu, i si plou, llavors ja no cal explicar-ho.
    Vols dir que no ens em apuntat a una "mini ironbike"?.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està clar que cal millorar a les pujades, no tinc molt clar com fer-ho per millorar a les pujades llargues, és a dir que cal potència o resistència?
      Penso que calen les dues, potència i resistència i això ja miro d'anar-ho treballant.

      Cal tenir en compte el que tu ja dius, que tot i que jo entreni, tu també ho fas i fins i tot més hores que jo, per tant atrapar-te serà difícil, reduir les diferències segurament també però aquest és l'objectiu.

      Em cal millorar les hores de descans i amb això la recuperació. La vida laboral actualment és intensa i complicada, un fet que fa que el dia a dia sigui feixuc i que disposar de temps per sortir a entrenar impliqui altres concessions.
      Amb tot cal anar millorant i fer cada dia el que es pugui.

      Per pujar i anar a peu podem repetir la volta a la serra de llancers, una mica de tot, fins i tot de pista asfaltada. Anem-hi el dissabte?

      Elimina
  3. a tu el qu`et falta es veure el meu culet al devant per apretar mès....que ja ho diu el Xavi que no ho dons mai tot!!! ets un cullons de reservon...ep que ja esta be això de guardar-se una mica per el que pot venir....no com altres que llavors es fonennn.
    penapenitapenapenaaa.
    P.D dimecres et treure la pols...te tinc unes ganessss.

    ResponElimina