dilluns, 14 de febrer del 2011

Manteniment / Millores


Fer repòs es el que he fet el cap de setmana, però no per això no he fet cap activitat relacionada amb la bici. De fet he aprofitat per fer manteniment i millores a algunes de les bikes, cosa que habitualment no faig a no ser que sigui realment necessari.

De fet la cosa depèn del temps disponible, i en el meu cas quan hi ha temps surto a pedalar, per tant no es fa manteniment com a entreteniment, només es fa si les bikes fan soroll o presenten alguna disfunció en el seu funcionament.

Ja fa mesos que volia provar de muntar uns gripshifters a alguna bike, i fins i tot vaig localitzar uns gripshifters que eren compatibles amb els canvis Shimano. En el moment de fer la compra el material estava esgotat i no va poder ser. Ara fa unes setmanes en vaig tornar a trobar i aquest cop si en existències i el vaig comprar.
Els Gripshifters son de la marca Recon i a banda de ser compatibles amb els canvis Shimano també poden convertir un canvi Shimano de 9 velocitats en un de 10 velocitats sempre que es faci servir una pinyonera Recon.


El muntatge dels Recon ha estat sobre la Niner EMD, ja que desprès de un any d’us, els polsadors XTR ja començaven a anar una mica durs, en especial al pujar pinyons i en arribar als mes grans, ja que baixant anava encara molt suau. Així que vaig aprofitar el fer el canvi de shifters per el gripshift i també fer el canvi de fundes.




Muntatge fàcil i simple, poques complicacions, un cop ajustat només quedava tallar els punys per adaptar-los a la mida correcte i ja està

El pes del gripshifters Recon és de 96gr, un pes molt lleuger, de fet respecte als shifters XTR que hi havia muntats el pes ha baixat 140gr. No està gens malament una baixada de pes de 140gr en una maniobra tant senzilla.


Ara quedarà el veure el funcionament sobre la bike, tot i que esperaré uns dies a que l’esquinç de les costelles ja estigui del tot recuperat abans de tornar a sortir amb la Niner EMD.

També vaig aprofitar per revisar la caixa de pedalier, ja que en les darreres sortides apareixia de tant en tant un soroll al pedalar que semblava provenia de la biela esquerra. Vaig trobar que la caixa estava una mica fluixa del costat esquerra, per sort amb les bieles Rotor 3D es pot entrar la clau del pedalier sense desmuntar les bieles. Un cop tot ben collat la transmissió ja està a punt de rodar.

Revisió a les pastilles de fre dels Avid Elixir CR que estaven en bon estat. Faig un petit centratge de les pinces de fre per tal de distribuir uniformement l’espai entre pastilles i el disc. El rendiment i tacte d’aquests frens es molt bo, de moment no he tingut cap problema amb ells i sempre he gaudit d’una potencia i tacte perfectes tot i anar amb discs de 160.

Els shifters XTR tenen poc mes d’un any, així que tant per raons de pes com de qualitat de funcionament aprofito per muntar-los a la Ibis Mojo SL en detriment de el Shimano XT que ja fa uns tres anys que donen voltes i tot i que el funcionament es correcte el canvi suposa un estalvi de 50gr, que disposant del material no tindria massa sentit no fer-lo.
A la Ibis no faig substitució de fundes, ja que aquestes estan en molt bon estat i com que els cables ja els poso nou el tacte final del canvi es molt sua, be tot el suau que s’espera d’un canvi complert XTR.

Tot plegat un parell d’hores de feina i dues bicis amb el manteniment dels canvis fets, un repòs ben aprofitat.

1 comentari:

  1. Que bé que va saber que sempre i ha algú que es preocupa per les innovacions i el testeig de nous components.

    Si ja amb els mandos Recon t'estalvies pes, imaginat amb una cassette de titani Recon, llavors ja pesaria 350 gr. menys, buf.
    jo el tinc, però el tinc guardat dins la caixa forta, no fos cas que es gastés més del compte.


    davanter en comptes del XTR o XT, amb el passador per "tiro" superior, ja, 100 gr menys més per pocs diners, anem baixant en picat.

    I quan et canviis els Elixir CR per uns Formula R1 o uns Hope Race 2 ( a 389€ a Bike Comp)....

    Ja no dic res més, males influencies.....SUB9 ??

    ResponElimina