dimarts, 18 de març del 2014

1603-406 Dades poc significatives

1603 - 406 Aquests son els números, uns números que diuen poc o res del que passa, únicament indiquen una part del treball realitzat sense donar cap més matís.

Ahir en Xavi em recordava que falten 3 mesos per que ens trobem pedalant a Italià per la part septentrional  dels apeninos mentre participem la Alta Via Stage Race.  El fet de fer-me memòria està encaminat a forçar una mica la màquina pel que fa als entrenaments, ja que la informació que tenim per ara de la prova italiana és força contundent.

Vaig posar-me en contacte amb el guanyador de l’edició 2013 en Joan Compte per tal de que ens dones alguna pista del tipus de recorregut, qui millor que un corredor que l’ha feta i guanyada per tal de tenir informació de primera ma. En primer lloc agrair al Joan la seva amabilitat i rapidesa a respondre a les meves preguntes, que fàcil és tot si hi ha bona voluntat.

En preguntar-li que ens donés una mica d’informació general les seves respostes eren:

Et vaig a fer 5 cèntims de l'Alta via!!
Aquesta ruta passa per el nord d'Itàlia resseguint un recurregut tipus GR!
Es tracta de 8 etapes amb una mitjana de 60 km aprox. i 2700m+ cada una.
el recorregut, per mi espectacular; corriols, pistes trams d’asfalt... molt semblant a la transpyr però amb menys asfalt
l'ultima etapa es una contrarellotge que es surt d'un en un!
tema organització, no és tan bona com la transpyr però són gent que s'hi impliquen molt i tenen ganes de fer les coses bé. però els hi falta una mica d'experiència que ja aniran adquirint!
allotjament i menjar també s'encarreguen ells!! el menjar està bé i dormir es dorm en tendes!!
des del meu punt de vista, l'Alta Via em va encantar!!
Hi ha dues etapes de molta pista, però les altres son brutals

Des de el minut desprès de rebre aquestes informacions que ja tinc ganes de marxar cap a Itàlia, per sort però, queda encara una mica de temps per entrenar.

En Xavi ja ha començat a proposar sortides potents, amb km i desnivell equivalents als anunciats per en Joan així que de moment tenim la més propera el 30 d’aquest mes, la Marató del Cap de creus amb 80 km i 2000 metres de desnivell.

Llavors ja ens en anem a un més vista amb la Termextrem, una ultramarató  amb 68km i +2500 de desnivell, això te lloc el 27 d’abril, i si enllacem el dia 1 de maig amb l’Esperxada farem 70km i +2800 de desnivell.
Si les fem serà un bon entrenament i una bona manera d’anar veient sensacions, ja que entre les dues ens plantem en 140km i +5300 metres de desnivell i només tres dies de descans entre elles.

Per la Marató de Navata, si es fa a les dates habituals, segurament ja haurem tornat de l’Alta Via i per tant en cas de fer-la serà per continuar amb la línia dels anys anteriors, no ja com a preparació per l’Alta Via.

Com a tots el reptes sempre tens algun dubte, i per tant mires de preparar-te el millor que pots. Ara com ara, ja he anat recuperant sensacions i començo a trobar-me be a sobre de la bici. Estic treballant darrerament per mirar de baixar la FC, que com sempre en el meu cas és elevada, i tot i que no he notat que em perjudiqui, de ben segur que si és més baixa podré mantenir millor el desgast de 8 dies consecutius de pedalar fent recorreguts exigents. 
Mica a mica sembla que baixa alguna pulsació, però es molt mica a mica, possiblement massa, i amb això de ben segur hi te a veure el metabolisme de cada un, i que caldria fer un pla d’entrenament molt particularitzat i treballant pràcticament en solitari per treballar a baixes pulsacions.

Ara mateix, amb el que porto de mes i fent esment de les xifres inicials, el dia 16 de març  estic a 406 km i amb un desnivell de +6813m, molt poc si ho comparo amb l’Alta Via. És evident però que ara no és el moment de cremar-ho tot. Estem en fase de construcció i mica en mica es farà el que s’ha de fer.


A la imatge una roda del que porto fet aquest mes, falten uns 30km i +580 que el GPS va perdre, però tant li fa, la tendència es veu clara. Queda molt per fer!

6 comentaris:

  1. Cullons de roda...ara en fa mal el coll de tant girar-lo per anar llegint!
    Sempre t´ho han dit, que amb la gent que pedales no son els millors per millorar, perque estan per sobre i aixi sempre es força massa la maquina, però clar i que no ens ho pasem BE??
    que tremolin a Italia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es el que diuen, però de fet sempre han estat per sobre, i jo he millorat molt des de que vaig començar a sortir amb els ràpids.
      El que cal com tu dius es passar-ho be i això està en marxa, de fet fa temps que ho anem fent.

      Elimina
    2. Doncs que voleu que us digui, si jo sóc un d'aquests dels que no son els millors per pedalar, heu de saber que cada dia tinc d'esforçar-me més i més per a poder marcar un ritme el qual vosaltres us sentiu còmodes.
      Ja us vaig veure ahir com patieu......

      Elimina
    3. Xavi, t'has d'esforçar per que el teu ritme és més ràpid que el nostre i et cal regular-te.
      Està be que mica en mica millorem el nostre ritme i anem augmentant velocitat, una cosa que ens costa més quan el terrenys és més exigent. També està be que ens ho diguis (que millorem) ja que el reconeixement és un estímul per continuar millorant.
      Ahir no vaig patir massa, però si que em vaig cansar. L'objectiu és no patir o fer-ho el mínim possible.
      Les sensacions millors cada dia.

      Elimina
    4. Que ahir no vas patir??? ell no sentia els esbufets perque anava al devant...
      però entre tu i jo espantavem tot el bestiar de tant bufar!! jaja.

      Elimina
    5. Repeteixo, bufar i cansar-se no és patir. Cansar-me vaig fer-ho, en especial els darrers turonets que vaig pujar amb el plat seguint en Xavi.
      Patir no vaig patir, m'ho vaig passar be. Ara, tinc les cames per fer anuncis de mercromina !!! tot rascat.

      Elimina