dimarts, 31 de desembre del 2013

De SS a 1x10

Desprès de que en Xavi fes la proba i digués que el resultat era més que acceptable, ja tenia més o menys al cap de fer alguna modificació en alguna bike per tal de provar-ho.

Ara i donat que en Ricard no te la SS muntada, i que el meu nivell de forma ha baixat considerablement i tinc molt clar que amb la SS patiria de valent he decidit fer el pas.
La Highball SS
Així, aprofitant que vaig fer manteniment a les bikes no m’ho vaig pensar massa i vaig agafar la Highball muntada per fer SS i la vaig passar a 1x10. La feina no és massa feixuga, ja que el quadre permet fer el canvi de les punteres i així passar de Geared a SS o al revés.

Vaig desmuntar les punteres regulables que portava per ajustar la tensió de la cadena amb el 32-22, i les vaig substituir per les punteres fixes que porten la patilla pel canvi. Un cop fet vaig desmuntar la cadena de 8 velocitats que utilitzo per anar amb SS (vaja quin cadenot) i la vaig substituir per una de 10 velocitats, vaig muntar el canvi XT i el seu shifter corresponent i la bike ja està llesta. Calia fer el canvi de pinyó a la roda del darrera, així que fora el Niner de 22 i els separadors, i munto una pinyonera 11-36 XT.
Puntera per Geared
El 32, de moment farà el fet
Muntar la roda i ajustar el fre del darrera ja que amb el canvi de puntera frega una mica. Mentre faig això veig que quasi no queden pastilles i aprofito per substituir-les. Una mica d’ajust del canvi i ja està a punt.

De moment he deixat la forca rígida de carbó Niner, que potser substituiré per la Reba si en uns dies no vaig del tot be amb la rígida.
La forca Niner, de moment es queda

Primera sortida: Pujada a Sant Miquel des de la font del Ferro. No ha estat malament, comparat amb la SS ara tens moltes més possibilitats de relació i de fet pujo a Sant Miquel sense fer servir mai el 36. Està clar que el fet de portar un 32 al davant condiciona la relació màxima a les pujades, però no penso que en sortides de 30-40 km sigui un problema, menys encara si coneixes el terreny i et dosifiques adequadament. 

La baixada m’ha costat una mica, molt inflat i forca rígida sacseja bastant. En un seguit de pedres la cadena ha caigut del plat, caldrà veure si es repeteix o no (a la sortida d’avui no ha passat res)
La Highball 1x10 a Sant Miquel
En fi, de moment ara tinc una 1x10 preparada per sortir, veurem que tal va anat la cosa un cop vagui agafant millor forma, i pugui valorar si val o no la pena estalviar un plat. 

4 comentaris:

 1. Així m'agrada, un valent més que s'afegeix, i amb un 32, això és estar fort.
  Ara, d'aquí poc quan tornen a sortir junts haurem de comprovar que tal funciona.
  Dues Santes amb 1x10.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Be, em sembla be, jo farè el possible per seguir-te, no hi ha res garantit, que estic molt baix de forma...

   Elimina
 2. Dons mira sinó trobo comprador rapit per la niner SS cosa facil, perquè tampoc en faig resó que me la vengui....tenia pensat fer el mateix que tú, com a segona bike la veic factible.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sempre la podem tornat a muntar en SS, de cara a la primavera que la forma hauria de ser millor podem fer sortides SS i de mentre 1x10

   Elimina