dimarts, 27 d’agost del 2013

Pujada a Rocacorba per un “ànec dolorit”

El passat dissabte vaig decidir fer una mica d’exercici alternatiu a la Bike per tal de veure si podia descarregar una mica l’esquena i les cames.

Ja fa temps que no vaig del tot be i la sortida del dimecres cap al Puig d’Arques va fer que el dijous visites el fisio per recuperar cames. Sembla que tinc una mica de tendinitis de pota d’ànec o “pata de ganso” que tot i que no em fa mal al caminar o pedalar si el genoll em toca el terra en depèn de quina posició em fa veure les estrelles.
Al pressionar aquest punt "tela marinera"
Sembla que aquest punt és un punt de tensió que suporta l’esforç dels muscles més potents de la cama i que es fixen en uns llocs molt concrets. Així que per tal de prevenir millor no forçar i està clar que sortir 5 dies seguits i que els dos darrers siguin una sortida SS a bon ritme i la pujada al Puig d’Arques amb el grupet que érem el dimecres no hi ajuda massa.

Així que el dijous fisio, el divendres sortida de recuperació amb en Ricard i el dissabte va tocar caminar una mica.

Ja fa temps que tinc ganes de fer una mica d’activitat paral·lela a la Bike i el caminar per muntanya em sembla una bona opció. De fet durant les vacances al país Basc vaig aprofitar per comprar-me unes sabatilles SALEWA Alp Trainer específiques per fer Hiking i calia fer-hi alguna sortida adient.
Unes sabatilles còmodes i tècniques per la muntanya
Així el dissabte al mati un cop esmorzat vaig dirigir-me cap a Canet d’Adri i vaig seguir pujant amb el cotxe fins l’entrada del camí que puja a peu cap a Rocacorba conegut per la pujada de les voltes.

Els que vàreu fer la sortida del recorregut inicial de l’esperxada recordareu be la pujada, dons si és aquella que la primera part es podia fer sobre la Bike, però mica a mica s’anava complicant molt fins que deixava de ser ciclable i calia anar amb la Bike a coll. El que us puc garantir es que certament no es tracta d’un corriol per fer en Bike, clarament és un corriol per pujar-hi caminant o corrent si es té la forma física necessària.

En total el corriol fa uns 8km, 4 per pujar i 4 per baixar ( es evident, no?). Vaig començar a caminar a un ritme ràpid, però que em permetés anar escalfant les cames i el vaig anar incrementant a mida que pujava. Per sort no feia sol, però hi havia força humitat el que feia que sués de valent. Una petita confusió al entrar a la zona de les voltes va fer que seguís uns minuts per el camí que no tocava i vaig haver de tornar enrere fins a trobar el camí bo.

En arribar a la zona de les voltes vaig adonar-me que estan numerades, així pujant vaig trobar un 15,14,13,12,... fins el 1 i ja era al cim. El tram de les voltes el recordo mentre pujo, ja que amb la Bike a coll i les sabates de Bike em va fer patir una estona.

En sortir a dalt la vista no era gaire bona per la boira, aprofito per beure una mica i cap a baix de mou.
De seguida que baixo m’adono que les meves cames no estan acostumades a retenir i el genolls i quàdriceps s’escalfen dolorosament. Mica en mica la cosa s’escalfa i vaig incrementant el ritme, fins i tot baixo algun trosset corrent fins que m’adono que les cames es fatiguen molt ràpid baixant i decideixo alternar el caminar amb el córrer però preval el caminar.

La baixada és més ràpida que la pujada. He tardat 1:01 a pujar i 37 minuts per baixar, no tinc cap referència del temps que es tarda, per tant per a mi està be. El desnivell es important, ja que nomes en 4 km es fa un desnivell de 697 metres, per tant segur que es un bon entrenament.

Les sensacions han estat bones, tant durant com desprès i no tinc cap signe de sobrecàrrega o dolor, per tant l’experiència es positiva al menys pel moment. No va estar així molt de temps, ja que el diumenge al mati tenia unes tiretes que deu ni do als quàdriceps. Està clar que alguns grups musculars no es treballen al anar en bici i si que es fa al caminar en especial al retenir.


Caldrà millorar aquest aspecte si vull seguir caminant, ja que les tiretes no han estat gens agradables (en especial al baixar escales), així que ja tinc un altre cosa per millorar, de fet ja en tinc moltes per millorar i això es força interessant i motivador.

1 comentari:

  1. Ei, no fotem l'ànec que això de caminar o córrer no està fet per nosaltres.

    si vols, jo aniré amb la btt i tu vés caminant, si tots els camins que fas són com els de la pujada a Rocacorba, de ben segur que anirem junts.

    Trobo que per començar el primer dia ,estrenar les sabatilles i fer el corriol aquell..... home, doncs podies haver fet alguna altre cosa més senzilla i començar a introduir-te al mon de les caminades, es normal que l'endemà tinguessis dolor de cames.

    Pot ser interessant introduir treball a altres muscles de les cames, el futur o bé en articles ens poden dir si es positiu o no l'alternancia dels dos esports.

    ResponElimina