dimarts, 21 de desembre del 2010

Loteria?

Aquesta era la pregunta que em feia aquest matí, que és la loteria?

Normalment es aquell joc en el que previ a comprar una papereta pots tenir la sort de ser afortunat i guanyar una bona suma de diners, però hi ha altres loteries.

La vida en si és una loteria, una en la que no cal comprar papereta, ens l’han donat en començar el joc; per tant estem obligats a jugar ens agradi o no.

Aquesta loteria de la vida normalment mai es justa, ja que premia o castiga als jugadors aparentment sense cap criteri, al menys sense un criteri que ens sigui entenedor als que juguem.

Quantes vegades pensem que ens hauria de tocar i no ho fa? Quantes vegades veiem que li toca a un altre i pensem quina sort que té?

El problema es que normalment només ens parem a mirar quan es un altre qui se’n beneficia o això ens sembla. Moltes menys vegades valorem com en som d’afortunats amb el que ja tenim, en poder fer el que fem un dia rere l’altre, en com compartim els nostres moments amb els altres i ells amb nosaltres.

Per desgracia aquesta loteria no sempre ens premia, a vegades ens elimina del joc, a vegades marcant el jugador com a descartat en breu, d’altres amb una expulsió directe.

Esperem que la loteria ens deixi seguir jugant, així, mentre ho fem, podrem seguir recordant als jugadors que ja no son i gaudint dels privilegis del nostre dia a dia.

Que tinguem sort!

2 comentaris:

  1. Tal i com dius, és una loteria el poder anar fent el dia a dia.

    Però, la loteria no existeix, la loteria és un destí, un destí que tothom el té marcat i és el que ha de seguir, ja sigui per bé o per mal, això és el que et marcarà.

    Una paraula mal enfocada potser.

    ResponElimina
  2. Es ben cert que el destí existeix, segurament està escrit i no es pot modificar.

    El problema és que no el sabem, o qui sap potser la sort és no saber-lo.

    Estic segur que estem d’acord en el tema de fons, que es que cal aprofitar el que tenim cada dia.

    A els modificadors d’aquest dia a dia n’hi podem dir de moltes maneres sigui destí, loteria, o la pròpia vida.

    ResponElimina